Grachtenfestival: De Pitches

Een concert winnen op het Grachtenfestival 2019? Op zaterdag 9 februari streden 12 ensembles binnen 3 categorieën om de winst. Degene met het beste idee, performance en spel kon de vierkoppige jury overtuigen en daarmee een concert winnen tijdens het komende festival. 

Winnaars van de Grachtenfestival Pitch: Viktoria Nikolova, InTrio (YingYing Su) en Paolo Gorini. Foto: Melle Meivogel


De categorieën waarop gepitched kon worden; festivalthema 2020: Wonder, klassiek uit alle werelddelen, cross-over en een specifieke leeftijdsgroep. 

De gelukkige winnaars vielen aan het einde van de middag in de prijzen: ensemble Nachtlicht overtuigde de jury met een prachtige mix van klassiek, jazz en muziek uit diverse Aziatische landen en won de prijs voor ‘klassiek uit alle werelddelen’. Ook kreeg dit ensemble de OorkaanPrijs, de prijs voor de pitch met de meest veelbelovende podiumpresentatie. Nachtlicht won hiermee een driedaagse masterclass in de unieke Oorkaan-methode; workshops in het maken van theatrale concerten. Blokfluitiste en maker Emily Bannister won de prijs in de categorie ‘cross-over’. Met hedendaagse en oude muziek, wil zij een verhaal vertellen over de kracht van de vrouw. YenTing Lo mocht de prijs voor het thema ‘Wonder’ in ontvangst nemen. Samen met band en het Cheng Quartet koppelt zij het wonder van natuur aan muziek.

De jury bestond uit Ab Nieuwdorp artistiek adviseur Grachtenfestival, presentator Radio4, Caecilia Thunnissen, artistiek directeur Oorkaan en Lestari Scholtes, programmeur Grachtenfestival. 

Alle winnaars zijn komende zomer tijdens het Grachtenfestival te bewonderen.