Ensemble

ZO! Gospel Choir

ZO! Gospel Choir is het meest gevraagde en populairste koor van Nederland. Het koor staat onder muzikale leiding van Berget Lewis en Shirma Rouse. Het repertoire is een aanstekelijke mix van Black Gospel, Soul, RnB met Pop invloeden.

Het "Beste Koor" van Nederland bestaat inmiddels alweer vijf jaar. In december 2015 schitterde ze in "The Christmas Show" van Stage Entertainment naast "O’G3ne", "Jamai", "Edsilia Rombley" en "Nicolette van Dam". Bij de perspresentatie in het Stedelijk Museum in Amsterdam, waar de terugkeer van de Disney musical "The Lion King" in Nederland wereldkundig werd gemaakt, zong ZO! Gospel Choir met de hoofdrolspelers, die respectievelijk in Londen en Madrid op de planken staan, de grootste hits uit deze vermaarde theaterproductie.

ZO! Gospel Choir deelde ook het podium met superster "Oleta Adams" en meervoudige "Grammy Award" winnaars het "Metropole Orkest" en met het Britse popidool en “Grammy Award” winnaar "Sam Smith” vertolkte het koor zijn wereldhit "Stay with me" in een live uitzending van "RTL Late Night" van omroepman van het jaar "Humberto Tan". Met de "Ladies of Soul" (Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace) stond ZO! Gospel Choir tijdens de "Live in the Ziggo Dome" concertserie in een bomvol huis, met de bekroonde rapper "Typhoon" spetterde ZO! Gospel Choir in de afsluiting van de "Lobi da Basi” tour en met "Alain Clark" stond ZO! Gospel Choir op de planken tijdens de "Walk with me" theatertour.

Op de nationale televisie is ZO! Gospel Choir allang geen onbekende meer. Zo zijn ze onder meer te zien geweest in TV programma’s als "De Wereld Draait Door", "Kerstfeest op de Dam", "DWDD Guilty Pleasure Kerst", "The Voice Kids", "Live4You", "Koffietijd", "Sta op tegen Kanker", "Koningsdag in Carré", "One Christmas Night Only" (kerstspecial Glennis Grace), "Koningsdag in Carré", " Ivo Niehe’s TV Show", de "Top 2000", de "Uitmarkt" en "RTL Late Night".

Daarnaast heeft ZO! Gospel Choir het podium mogen delen met artiesten als: Hadewych Minis, Sabrina Starke, Tania Kross, Angela Groothuizen, Rene Froger, The Opposites, Syb van der Ploeg, 3J’s, Frans Duijts, The Partysquad, Edwin Evers Band, Henny Vrienten, Orkest Cor Bakker, New Cool Collective, Het Orkest van het Oosten, Jett Rebel, Van Velzen, Youp van het ‘t Hek, De Kik en Leoni Jansen.

In 2014 en 2015 schreef ZO! Gospel Choir muziekhistorie door twee keer de Amsterdamse poptempel Paradiso stijf uit te verkopen met eigen concerten. Andermaal het bewijs dat het koor is uitgeroeid en staat voor absolute topkwaliteit van eigen bodem.

www.zogospelchoir.com

Concerten in 2016 van ZO! Gospel Choir