Ensemble

WOODCRAFT (voorheen Ragazzi). Een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten. Met roots in de klassieke muziek zijn we sinds 2016 een andere weg ingeslagen. Met een kleurenblinde blik veranderen wij het beeld van wat moet zijn en kijken we naar nieuwe klanken en mogelijkheden op onze instrumenten. Ze bestaan uit twee violisten en drie cellisten.

De band is ontstaan vanuit een decennium oude vriendschap, begonnen bij de muziekdagen Orvelte 2010. Ze zijn gestart met spelen op de straten van Groningen en Amsterdam in 2016, waar ze ons ontwikkelden op het gebied van improvisatie (instant composing), performen en samenspel. Vanaf daar heeft de muziek hen al naar veel mooie plekken gebracht. Zo stonden ze onder andere op de Cello Biënnale, het Fringe Festival Edinburgh, het Bimhuis en het Grachtenfestival. 

Inmiddels zijn ze alle vijf studerend aan verschillende conservatoria in Nederland en buitenland (HKU Utrecht, Conservatorium van Amsterdam & Artez Zwolle en de Sibelius Academy in Helsinki), waar zij hun verder specialiseren op onze instrumenten en op het gebied van componeren. De stijl is een mengelmoes van inspiraties die put uit de Jazz, Folk en Klassieke wereld. Ze brengen deze werelden tot één geheel en creëren daarmee hun eigen geluid. Ook doen ze interdisciplinaire projecten, zo hebben ze samengewerkt met theatercollectief “Collectiet” en met choreograaf Klevis Elmazaj. December 2022 wonnen ze de eerste prijs op de "Dutch Jazz Competition" in het Bimhuis. 

www.woodcraftmusic.com/bio
 

Concerts in 2023 of WOODCRAFT