Ensemble

Dit trio bestaat uit drie musici die hun sporen verdiend hebben op internationale muziekpodia: Mees Vos, Laurens de Man en Emma Roijackers. De leden van het Reynaerde trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze hebben op meerder locaties in Nederlands opgetreden zoals het Concertgebouw en speelden in 2022 de première van het trio van Jo Sporck. Zij wonnen alle drie een aantal nationale en internationale prijzen. Individueel volgden zij lessen en master classes bij topmusici op hun instrument, zoals Leo van Doeselaar, David Kuyken, Lukas Hagen, Leonidas Kavakos, Stefan Dohr en Peter Damm.

Emma Roijackers is actief als kamer-musicus, soliste en concertmeester en treedt op in alle top concertlocaties in Nederland. Ze is uitgenodigd om op meerdere kamermuziekfestivals te spelen zowel nationaal als internationaal. Emma won vorig jaar meerdere prijzen op het Oskar Back concours en is dit jaar een van de drie genomineerden voor de Grachtenfestivalprijs. Ze studeerde af bij Ilya Grubert in Amsterdam met een 10. Emma speelt op een viool uit de vroege achttiende eeuw, gebouwd door Giovanni Grancino (Milaan).

Laurens de Man studeerde piano en orgel in Amsterdam en aan de Universität der Künste in Berlijn, waar hij afstudeerde met de hoogste cijfers. Sinds 2012 is hij hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en begeleidt hij de zondagse diensten. In 2022-‘23 is hij tevens ‘organist in residentie’ van het Contius orgel in Leuven. Hij treedt op als solist, in ensembles en arrangeert kamermuziek uit vier eeuwen muziekgeschiedenis (o.a. voor het Chimaera Trio, dat in januari in de Studio optrad). Aan het Amsterdamse Conservatorium onderwijst hij het vak klassiek piano voor jazzpianisten.

Mees Vos is hoofdvakdocent hoorn aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en solo hoornist van het Gelders Orkest (Phion). Tijdens zijn studie aan de ‘Franz Liszt’ Hochschule für Musik in Weimar werd hij aangesteld als solo hoornist bij de Staatskapelle Weimar. Hij speelde o.a. in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Budapest Festival Orkest onder dirigenten als Iván Fischer en Christoph Eschenbach.


Concerten in 2023 van Trio Reynaerde