Ensemble

Trio Rambags, Stadshouders, Lijbaart

Dit sfeervolle trio bestaat uit drie muzikanten uit verschillende generaties die elkaar vonden in een gemeenschappelijke zoektocht naar ruimte en stilte door improvisatie. Zonder vaste kaders vooraf, mondt hun improvisatie uit in adembenemend samenspel, pure poëzie en een intense ervaring voor het publiek.

Drummer Joost Lijbaart (Amsterdam, 1967) behoort tot de top van de Nederlandse jazzscène en speelde o.a. met Yuri Honing. Gitarist Bram Stadhouders (Tilburg, 1987) is één van de meest veelbelovende jonge muzikanten in het Europese improvisatiecircuit en werkte eerder samen met Jim Black en Sidsel Endresen. Sanne Rambags (Tilburg, 1994) is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren, soms met zelf geschreven teksten en gedichten, soms door zichzelf volledig te positioneren tussen de muzikanten. Dit geeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart en Stadhouders.

"Is het beluisteren van het album al een intense ervaring, het bijwonen van het concert is magisch." - Het Parool

Speciaal voor dit concert worden de warme klanken van de jonge talentvolle tenor saxofonist Jesse Schilderink verweven met het weidse geluid van Rambags, Stadhouders en Lijbaart. Een unieke samenwerking met een collectieve liefde voor Scandinavische jazz.


Concerten in 2018 van Trio Rambags, Stadshouders, Lijbaart