Ensemble

TRIO 258 bestaat uit pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling, drie bevlogen musici met een rijke kamermuziekhistorie in binnen- en buitenland. Het pianotrio vormde zich in 2015 in een sfeervolle repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 te Amsterdam. Op datzelfde adres, enkele verdiepingen lager, werd  tevens de cello van Leonard gebouwd door vioolbouwer Matthieu Besseling, de vader van Leonard. Het trio trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, TivoliVredenburg Utrecht, Opéra National de Bordeaux (Frankrijk) en op festivals als het Storioni Festival en het Grachtenfestival. Ook is het trio regelmatig te zien bij televisieprogramma’s als Podium Witteman en Podium Klassiek. 
Geïnspireerd door hun gedeelde passie voor kamermuziek, zijn de leden van TRIO 258 voortdurend samen op zoek naar een zo krachtig mogelijke verbinding met de muziek én met hun publiek. In dit onderzoek schuwen zij het persoonlijke niet; verkennen zij vanuit grenzen van intimiteit en kwetsbaarheid hun liefde voor het repertoire. Het trio is op zoek naar een eigen geluid, geïnspireerd op een meer romantisch klankideaal van weleer. Een klank die altijd voortkomt uit dat waar de muziek om vraagt. 

Het repertoire van het trio varieert van Haydn tot Fazil Say, met een bijzondere aandacht voor het romantische pianotriorepertoire. Het debuutalbum ‘The Return’ van Trio 258 met werken van Rachmaninoff kwam in januari 2023 uit bij Challenge Records, en werd lovend ontvangen door onder meer het NRC, Trouw (****) en Pizzicato Magazine (*****). 

www.trio258.nl