Ensemble

Tengu Malina begon in januari 2018 als duo in Amsterdam, met als intentie hun eigen interpretatie te geven aan verschillende soorten genres. Het duo werd gevormd door Martina effy (Martina Bergonzoni) op zang en gitaar en Niccolo' Zanella op saxofoon. Beide musici zijn geschoold op respectievelijk Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. 

Ze werkten al meerdere malen samen met het "Amsterdam Music Project" en speelden al op meerdere events in en rond Amsterdam zoals "Zoku", "de Ceuvel", "Make the world great again Festival 2018", het "ROEF Festival" en vele anderen. 

Vanaf Oktober 2019 besloten ze dieper in te gaan op de Braziliaanse nummers uit hun repertoire, de zogenaamde Bossa Nova stijl. Hiervoor vroegen ze twee extra bandleden om het ensemble te versterken. Pedro Ivo Ferreira op contrabas en Ilia Rayskin op drums, beiden van het Conservatorium van Amsterdam. De nummers in hun repertoire stammen af van de Braziliaanse musikale traditie tussen de jaren 70 en 80. Onder andere de bekende componisten als Antônio Carlos Jobim, Paulinho Da Viola en Vinicius de Moraes. 

 

 

Concerten in 2020 van Tengu Malina