Ensemble

Tappin-It Collective is een eigenwijs en ambitieus collectief uit Amsterdam dat sinds 2018, onder leiding van Doortje Peters en Robin Lie, eigenzinnige multidisciplinaire voorstellingen maakt. De voorstellingen prikkelen, schuren en dagen de bezoeker uit om zich onder te laten dompelen in een unieke combinatie van moderne tap, mime en live muziek. 
Ze gebruiken specifiek tap op een vernieuwende manier, door dit te combineren met andere disciplines en willen zo een publiek bereik dat in de eerste instantie dacht niet van tap te houden. Tap wordt intrinsiek ingezet om een verhaal te vertellen of op een thema te reflecteren. 

Tussen 2018 en 2021 maakten ze drie korte voorstellingen (LOCO!, VOETEN! en IRMA). In 2021 won IRMA de Publieksprijs van Delft Fringe Festival waardoor ze tijdens de editie van 2022 op de campagnebeelden stonden van het festival. In 2022 maakten en speelden ze DOEMSDEE, hun eerste avondvullende voorstelling waarmee langs de theaters tourden en ook te zien waren tijdens Grachtenfestival. In 2022-2023 zit Tappin-It Collective in het Nieuwe Makers traject van Fonds Podiumkunsten. 

www.tappinitcollective.nl/
 

Concerten in 2022 tot en met 2023 van Tappin-It Collective