Ensemble

Het StringWood Ensemble is een ensemble van jonge getalenteerde musici, die graag hun liefde voor klassieke kamermuziek delen met een breed publiek, in theatrale concertprogramma’s. Hun solistische kwaliteiten bundelen zij in gepassioneerd samenspel op Nederlandse en buitenlandse podia. 

Het ensemble is onder de naam Pieter’s Angels ontstaan tijdens de tournee van het Atheneum Kamerorkest van de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag naar Santiago de Compostela. Klarinet, strijkkwartet en piano is de bezetting die toen ontstond en die hen nog steeds de mogelijkheid biedt om een zeer gevarieerd repertoire kiezen, van duo tot sextet.

Het StringWood Ensemble geeft concerten op uiteenlopende locaties en gelegenheden, van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam tot aan huiskamer- en tuinconcerten. Ook nam het deel aan diverse festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Hoorn. Van 2010 tot 2018 organiseerde het ensemble een jaarlijks minifestival op Terschelling. In 2020 vond de eerste editie van het StringWood Festival in Katwijk aan de Rijn plaats, afgelopen oktober vond de tweede editie plaats.

Emma Rhebergen, - viool
Ella van der Mespel - viool 
Jurriaan Klapwijk - altviool
Jobine Siekman - cello
Denise van Leeuwen - klarinet

www.stringwoodensemble.nl/
 

Concerten in 2022 van Stringwood Ensemble