Ensemble

Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartetlandschap. Skazka (ска́зка) is het Russische woord voor verhaal of sprookje, en dat is precies wat het kwartet nastreeft: het vertellen van verhalen. Als winnaars van het Storioni Concours 2022 zullen zij dit seizoen hun opwachting maken in enkele grote Nederlandse zalen. De jonge musici hebben allevier hun sporen in de kamermuziekwereld verdiend en bundelen nu hun liefde voor strijkkwartet in het Skazka Kwartet.
In seizoen 2022/23 is het Skazka Kwartet te horen in o.a. TivoliVredenburg, De Doelen, op het Storioni Festival en het Grachtenfestival. Eerder speelden zij voor Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw, verzorgden zij een live-stream in TivoliVredenburg en waren zij te zien op het Delft Fringe Festival en het Peter de Grote Festival (huidige Aurora Festival). Ook produceerden zij een aantal eigen projecten, waarvoor zij steun ontvingen van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Utrecht. Het kwartet was live te horen op Radio 4 in het programma Spiegelzaal, waar ze dit seizoen zullen terugkeren.
Sinds 2020 is het kwartet verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Recent werden zij geselecteerd om deel uit te maken van zowel MERITA, een Europees ontwikkeltraject voor jonge strijkkwartetten, als het Europese netwerk Le Dimore del Quartetto.

Lena ter Schegget, viool
Dmitry Ivanov, viool
Lisa Eggen, altviool
Emma Besselaar, cello

 

 

www.skazkakwartet.nl/bio      

Concerten in 2023 van Skazka Kwartet