|| false)

Ensemble

SIMIO

SIMIO’s leden zijn jong, maar spelen nu al met volwassenheid. De muziek die zij maken kan worden omschreven als filmisch en creëert een fijne sfeer. Het kan worden geïnterpreteerd als zowel simpel en complex.
Drummer Tim van Emmerloot en pianist Sergio Abdoelrahman ontmoetten elkaar in 2017. Niet lang daarna begonnen zij samen muziek te maken: Zij startten SIMIO. Hun debuut EP Delusional kreeg al snel erkenning van producenten en platenmaatschappijen. In 2019 won SIMIO de eerste prijs en zowel de publieks- als de persprijs in het Prinses Christina Concours Jazz.

Voor hen betekent muziek vrijheid, onderzoek en het overbrengen van onverklaarbare emoties die woorden te kort schieten. Ze zijn daarom zichzelf met een gedeelde visie: muziek is kunst. Passie, creativiteit en persoonlijke gebeurtenissen komen samen in een pure, vrije vorm die hun onderscheiden. Luisteraars worden getrokken door het verhaal van SIMIO.

Sergio Abdoelrahman – Piano
Tim van Emmerloot – Drums
Cas Jiskoot – Bass

"These dudes can play, and they’ve captured their instrumentals in a crisp hi-def way that gives the immediacy of a live-in-studio experience”. - Music Connection (US) 8,7

In 2019 ontving SIMIO de eerste prijs van het Prinses Christina Concours. Daarbij werd hen ook de publieks- en persprijs toegereikt. “Er werd ontzettend dynamisch, spannend en stuwend gespeeld (...) op een manier die een hele rijke muzikale bagage nu al verraadde", aldus Iddo Havinga namens de Persjury: Imme Schade van Westrum (Edison Jury) en Derek van Winsen (NTR 3FM, NPO2) 

www.simiomusic.com      

Concerten in 2020 van SIMIO