Ensemble

SEPTimental Ensemble is een jong en energiek kamermuziekensemble van studenten van het Conservatorium van Amsterdam welke als missie een toegankelijke en verfrissende benadering van klassieke muziek op gevestigd repertoire hebben. 
Het septet, opgericht in 2022, bestaat uit zeven getalenteerde en toegewijde musici die een passie delen voor de intimiteit van kamermuziek. De groep beschikt over een unieke mix van instrumenten, met een line-up bestaande uit een strijkkwartet plus een klarinet, hoorn en fagot.
Elk lid van het ensemble is een volwaardig musici op zich, met een schat aan ervaring in solospel en in orkesten op podia over de hele wereld, waarbij ze hand in hand deelnemen aan projecten als CvA-producties en NJO-concertseries. Samen hebben ze een bijzondere muzikale chemie ontwikkeld die terug te zien is in hun optredens.
In de afgelopen 2 jaar heeft SEPTimental positieve bijval gekregen na hun uitvoeringen van klassiek en hedendaags kamermuziekrepertoire, met een bijzondere focus op werken van Beethoven. De groep heeft op tal van podia gestaan, onder andere in Muziekgebouw aan 't IJ en Muziekgebouw Einthoven.
Naast hun live optredens heeft het septet ook opnames gemaakt voor hun YouTube-kanaal.
Met hun passie en toewijding voor muziek streeft SEPTimental Ensemble ernaar om het publiek wereldwijd te verrassen met hun charmante uitvoeringen en hun toewijding aan de kunst van kamermuziek.

 
 

Concerten in 2023 van SEPTimental Ensemble