Ensemble

De twee jonge, avontuurlijk musici Eva van Grinsven en Ramon Lormans, besloten september 2002 dat zij samen op zoek wilden gaan naar de ongekende mogelijkheden van de unieke combinatie saxofoon en slagwerk.
Deze uitdagende ontdekkingstocht zetten zij nog steeds voort en leverde hen een repertoire op dat origineel en verfrissend is.
Hun onalledaagse en aansprekende programma’s bevatten naast speciaal voor hen geschreven werken ook arrangementen van eigen hand die een veelheid aan muzikale stijlen omvatten. Gekoppeld aan hun gepassioneerde uitvoering levert dit sprankelende concerten op met nieuwe klankwerelden en spontane communicatie, onderling én met het publiek.
Mede daardoor is Sax & Stix een graag geziene gast op de belangrijke kamermuziekpodia van Nederland en daarbuiten. In februari 2013 waren ze te horen zijn in de Hermitage te St. Petersburg (Rusland). En in 2011 speelde Sax & Stix in een Festival Nederlandse muziek te Parijs. Zij speelden concerten in onder andere Muziekgebouw Eindhoven, Muziekgebouw aan 't IJ, Vredenburg en Het Concertgebouw en op festivals als het Grachtenfestival, het Uitgast festival en Kamermuziek in het Groen.
Sax & Stix deelde het podium met klassieke topmusici als Emily Beynon, Bart Schneemann en Johan van Iersel en ze waren te horen op Radio 4 en te zien bij Vrije geluiden. Ze werden gecoacht door onder andere Reinbert de Leeuw, Walter van Hauwe, Louis Andriessen, Peter Prommel en Arno Bornkamp. Bovendien werd hun enthousiaste en expressieve samenspel beloond met de Grachtenfestivalprijs 2012, de jury- en publieksprijs bij het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2007 en de 1e prijs bij het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw 2008.

Vanwege hun tien-jarig bestaan, kwam onlangs hun cd "New Amsterdam" uit.

 

www.saxstix.nl