Ensemble

Viktoria Nikolova (1991, foto midden beneden) is een Bulgaarse, lyrische sopraan wonend in Nederland. Ze studeert in 2017 af voor haar Master Klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, als student van Rita Dams en Maria Acda-Maas. Haar Bachelor Klassieke Zang behaalt ze in 2013 aan de Nieuwe Bulgaarse Universiteit in Sofia, Bulgarije.

Viktoria zingt in verschillende zangstijlen, van klassiek en hedendaags tot folklore en rockmuziek, als solist en als koorlid. Ze zoekt naar interactie met andere disciplines, zoals theater, conceptuele peformance en installatiekunst. Viktoria treedt (inter)nationaal op en werkte met o.a. Nationale Opera en Ballet Sofia, Dutch National Opera, Silbersee, Groot Omroepkoor, Noa Frenkel, Ton Koopman, Sigvard Klava, Peter Dijkstra, Eva-Maria Westbroek, Elsina Jansen, David Prins, Fiorenza Cossotto, Kenneth Montgomery.

Natalia Rogalski (1973, foto midden boven) start in 1993 als zangeres bij het Pools Folkloristisch Staatsensemble Slask, gevolgd door (inter)nationale tournees met Flairck, Eric Vaarzon Morel, Fernando Lameirinhas en Ot Azoj. In 2004 studeert ze af aan De Theaterkade Amsterdam als actrice/theatermaker en in 2007 wint ze de publieksprijs in het Concours de la Chanson. In de jaren die volgen, verdiepen Bulgaarse folkore, Victor Jara's materiaal, '80s pop/rockmuziek, vocal 'instant composing' en lesgeven haar inzichten en kwaliteiten in verbonden en authentiek performen.

Sinds 2013 vindt Natalia nieuwe uitdagingen in het maken van muziektheatervoorstellingen; ze maakt, zingt en speelt o.a. in een Victor Jara-project samen met Adrie Huissoon en Marco Santos. In 2017 is ze gevraagd voor de eindregie van de Masterproef van Viktoria.

Elisabeth Lusche (1994, foto linksboven) is trompettist, gespecialiseerd in de uitvoering van Nieuwe Muziek. Oorspronkelijk uit Auburn, Alabama, is ze nu gevestigd in Nederland, in Den Haag. In juni 2019 voltooit ze haar Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 Onder begeleiding van Marco Blaauw bestudeert en voert Elisabeth de muziek uit van Karlheinz Stockhausen tijdens haar Masterspecialisatie in het aus LICHT-programma voor het Holland Festival. In 2017 behaalt ze haar Bachelor of Music in Trumpet Performance aan de Northwestern University Bienen School of Music. Elisabeth is een trotse alumna van het Chosen Vale International Trumpet Seminar en de Darmstadt Summer Course.

Bilyana Grudanska (1993, foto rechtsboven) studeert in 2011 af aan de Nationale Muziekschool in Sofia, Bulgarije. In 2017 behaalt ze haar Bachelor piano aan Codarts Rotterdams Conservatorium, onder leiding van  Jean Bernard Pommier. Ze neemt deel aan masterclasses van Josef Moog, Elena Ashkenazy, Pavlina Dokovska.

Bilyana treedt (inter)nationaal op als solist, met kamermuziekensembles en koren. Ze werkt samen met dansers, podiumartiesten, euritmisten, componisten en is te horen op opnames. Ze trad o.a. op in De Doelen, bij het Rotterdam Chamber Music Fest, in de Zeeuwse Concertzaal Middelburg, in het Earth and Man National Museum, de National Art Gallery en het Nationaal Paleis van Cultuur


Concerten in 2019 van SamoDivas