Ensemble

Raúl Monsalve y los Forajidos

Eeuwenoude Afro-Venezolaanse ritmes ontmoeten futuristische Latin jazz, rauwe funk en Afrobeat op het opwindende nieuwe album 'Bichos' van Raúl Monsalve y Los Forajidos voor Olindo Records. De Venezolaanse bassist Raúl Monsalve leidt een all-star ensemble van muzikale pioniers, waaronder "de stem van Venezuela" Betsayda Machado, zangeres Luzmira Zerpa (Family Atlantica) en drummer Dave De Rose (Agile Experiments, Moloko, Mark Ronson).

Raúl Monsalve heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het bestuderen en begrijpen van traditionele Afro-Venezolaanse muziek, en heeft gestudeerd bij enkele van de grootste voorstanders onder de percussionisten van zijn thuisland, terwijl hij tegelijkertijd evenveel belangstelling had voor de rafelranden van jazz, rock, Afrikaanse en vroege elektronische muziek.

Met producer/engineer/drummer Malcolm Catto (Heliocentrics, Quantic, Yussef Kamaal) achter de opname- en mengtafel bracht Raul een gelijkgestemde cast van vrienden uit Venezuela, Parijs en Londen samen om hem te helpen een fris geluid te creëren, het vastleggen van de essentie van zowel de Afrikaanse en inheemse wortels van de Venezolaanse muziek, als de toekomstgerichte klanken van afrobeat, gruizige Latin-jazz en experimentele elektronische muziek. 'Bichos', Spaans voor 'ongedierte', 'bugs', 'beasts' maar ook gebruikt in Venezuela om naar iemand te verwijzen als een 'smerig stuk werk', brengt al deze strengen samen. Het album gebruikt een verscheidenheid aan dieren, zoals de mug, vlinder, varken, slang, haan en vlo, om een ​​breed scala aan menselijke eigenschappen te vertegenwoordigen, zoals hebzucht, haat, liefde en mededogen, en hun impact op Venezolaanse en wereldwijde corruptie & verdeeldheid, de sterke punten van vriendschap, familie, samenwerking, rebellie en overleven.

 

 

Concerten in 2022 van Raúl Monsalve y los Forajidos