|| false)

Ensemble

Popartsong Duo

POPARTSONG is een uit Amsterdams duo en bestaat uit Canadees-Bulgaarse mezzo-sopraan Adanya Dunn en de Ierse pianist Seán Morgan-Rooney. Seán en Adanya gaan door het leven als buren en raakten gehecht aan elkaar door hun overeenkomende voorkeur voor eclectische muziek en nachtelijke repetities. POPARTSONG staat voor het verbinden van een breder muzikaal publiek door middel van het krachtig verbinden van popmuziek vanuit een klassieke-muziekperspectief. Strevend naar intrinsieke verbinding tussen stijlen in plaats van klassieke opstellingen, combineert het duo hun eigen composities met repertoire van de traditionele klassieken met de essentie van verschillende populaire muziek zoals jazz, cabaret, folk en pop geïntegreerd. 

Pianist Seán Morgan-Rooney speelde eerder met alle grote Ierse orkesten, bracht in 2018 zijn debuut-soloalbum uit, is prijswinnaar van de Dublin International Piano Competition en werd finalist bij de BBC Young Musician of the Year Competition. In oktober 2019 gaf hij zijn eerste concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Momenteel is Seán finalist in de Dutch Classical Talent competitie, seizoen 2020/2021. 

Mezzo sopraan Adanya Dunn werd in 2017 een van Canada's "Top 30 Hot Classical Musicians Under 30" (CBC). Eerder speelde zij met het Bergen Symphony Orkest, het New European Ensemble en tijdens verschillende concerten in de Nationale Opera, Het Concertgebouw en Carnegie Hall. In seizoen 2021/2022 zal Adanya een openingsconcert geven tijdens het Muziekgebouw's Grote Zangers Series. 

 

  

Concerten in 2020 van Popartsong Duo