|| false)

Ensemble

Pianoduo Shermaine Velasco & Florence van der Does

Shermaine Velasco en Florence van der Does vormen sinds begin 2018 een pianoduo. Zij zijn verbonden aan de Pianoduo Festival Academy van het Pianoduo Scholtes & Janssens. Daarnaast volgden zij masterclasses bij onder meer Paul Komen, Nata Tsvereli, Igor Roma en Ilona Timchenko. Het duo gaf concerten op podia zoals het Vondelpark Openluchttheater, de Deventer Schouwburg en in de Duif tijdens het Pianoduo Festival Amsterdam. Ook was het duo te horen in Opium op Radio 4. In de zomer van 2018 namen zij deel aan het Peter de Grote Festival in Groningen, waar zij de “Honorary Award for outstanding Musicianship” in ontvangst mochten nemen.

Shermaine Velasco (1994) begon op zesjarige leeftijd met pianoles bij Maaike Eijkman aan de Muziekschool de Kunstlinie in Almere. Op haar negende werd zij daar aangenomen in de jong talent klas. Zij vervolgde haar studie bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij haar bachelor diploma behaalde in juni 2017. Tegenwoordig studeert zij bij Klára Würtz in de master aan het Conservatorium van Utrecht. Shermaine geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in de Doelen in Rotterdam, de Schouwburg in Almere, Tivoli Vredenburg in Utrecht en tijdens het festival Wonderfeel. Zij kreeg masterclasses van onder andere Eliane Rodriguez, Rian de Waal, Paolo Giocometti, Nino Gvetadze, David Kuyken, Mila Baslawskaja en Brenno Ambrosini. Shermaine is zeer actief in het maken van kamermuziek. Naast het pianoduo vormt zij een duo met violist Daniel Lee.

Florence van der Does (1994) begon na het volgen van vioollessen op 13-jarige leeftijd met pianoles. Aan het conservatorium van Amsterdam volgde zij de vooropleiding.  In 2018 behaalde zij haar bachelor diploma aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar zij les kreeg van Frank Peters. Vanaf september studeert zij verder aan ArtEZ in de master bij Frank van de Laar. Florence geeft regelmatig concerten en was onder meer te horen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Musis Sacrum in Arnhem, Theater Orpheus in Apeldoorn en Schouwburg Odeon in Zwolle. Masterclasses volgde zij bij onder andere Brenno Ambrosini, Marietta Petkova, Fernando Rossano, Rikako Murata, David Kuyken en Bart van Oort. Florence is een actief kamermusicus. Naast het duo met Shermaine vormt zij een trio met Jara van Dam (klarinet) en Cormac Ó Briain (cello).


Concerten in 2019 van Pianoduo Shermaine Velasco & Florence van der Does