Ensemble

Percussion Friends heeft als missie het opsporen, begeleiden, ontwikkelen en promoten van (jong) slagwerktalent. De stichting heeft ten doel slagwerk een volwaardige plaats te bezorgen in de (kunst-)maatschappij en het niveau van slagwerkers in Nederland en daarbuiten te ontwikkelen. Dit doet zij ten eerste door het bieden van een gedegen opleiding en ondersteuning aan jonge slagwerkers waardoor een goede basis kan worden gelegd voor een eventuele vervolgopleiding aan het conservatorium. Daarnaast ondersteunt zij slagwerkers op weg naar een baan in de kunstsector en vervult zij een steunfunctie naar jong slagwerktalent.

Percussion Friends heeft meerdere locaties in Nederland (oa. Ittervoort en Amsterdam). De Nationale Toptalent klas aan de Sweelinck Academie biedt jonge musici lessen en masterclasses op het hoogste niveau aan en fungeert tevens als ontmoetingsplek.

Jaarlijks vindt de Percussion Friends Chamber Music Academy (PFCMA) plaats aan het Conservatorium van Amsterdam. Deze academie is vooraanstaand op het gebied van slagwerk. Kamermuziek en samenwerken tussen studenten staan centraal, naast individuele lessen, theatertraining, coaching op het gebied van carrièreplanning en creatief ondernemen. Inmiddels is de PFCMA uitgegroeid tot een van de grootste academies ter wereld met deelnemers uit meer dan 25 landen wereldwijd!

Percussion Friends wil de ontwikkeling van slagwerk verder in gang zetten door middel van al hun diverse activiteiten. Hierdoor kunnen zowel jonge slagwerkers als ons concertpubliek in aanraking komen met slagwerk in alle mogelijke facetten; modern slagwerk, hedendaagse muziek, minimal music, wereldmuziek, jazz etc.