Ensemble

Dit nieuwe trio van jonge improvisators is een kruispunt waarop drie verschillende muzikale wegen elkaar treffen. In dit synthese van akoestische en elektrische instrumenten proberen zijn de conventionele klank van het piano trio omver te schoppen met als belangrijkste wapen de Prophet synthesizer.

David van der Grinten (1997) heeft van huis uit een breed scala aan muzikale interesses gekregen. Met zijn eerste band SMANDEM. heeft hij veel kansen gekregen, zoals een plekje op het North Sea Jazz 2022. De leidende rol die een improviserende muzikant moet hebben en de dienstbare rol die een popmuzikant moet hebben vormen samen een sterke en brede skillset die hij in de beide werelden heeft gekregen.

Jort Terwijn (1993) studeerde Jazz en geïmproviseerde muziek aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem) L’ESMUC (Barcelona) en het Conservatorium van Amsterdam. Jort is naast side man in verschillende projecten ook de leider van het bass-only-ensemble ‘Önder’ dat in 2021 hun eerste album uitbracht en in 2022 hun tweede album gaat opnemen. Met dit ensemble won Jort de Keep an Eye Records 2022 en de Leiden Jazz Award 2021.

Nick Thessalonikefs werd geboren op 24 juli 1989 in Athene, Griekenland. In 2014 verhuisde hij naar Amsterdam en werd hij toegelaten tot de Bachelor Jazz-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. In het voorjaar van 2016 doet hij mee aan de wedstrijd Keep an Eye waar hij met zijn trio (Canvas) de Aanmoedigingsprijs in de halve finale en de Beste CvA-solist (finale).

 


Concerts in 2022 of NINO