Ensemble

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble bestaat uit de unieke bezetting van klarinet, viool, cello en harp en werd opgericht in de lente van 2015. De leden van het ensemble: klarinettiste Marieke Vos, violiste Lisanne Soeterbroek, celliste Maya Fridman en harpiste Annemieke IJzerman vormen samen de kern van het ensemble. Daarnaast breiden zij regelmatig het ensemble uit door met gastmusici te spelen.

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble heeft als doelstelling om op hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. Het ensemble is veelvuldig te horen en te zien op verschillende podia in binnen en buitenland. De afgelopen jaren speelden zij o.a. in Tivoli Vredenburg, bij Podium Witteman, op NPO Radio 4 en Brava TV. Inmiddels heeft het ensemble een breed repertoire opgebouwd voor deze bijzondere bezetting. De leden van het ensemble arrangeren zelf veel en daarnaast wordt er ook regelmatig voor hen gecomponeerd en gearrangeerd.

NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp is verbonden aan het ensemble als presentator en verteller. Hij tourt regelmatig met het ensemble mee en geeft inleidingen bij de concerten.

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble speelt naast eigen producties ook regelmatig cross over projecten waarin zij samenwerken met dans en theater. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een belangrijk aspect van hun identiteit. In de zomer van 2019 zal de derde editie plaatsvinden van een zomertour door Frankrijk met leden van het ensemble in samenwerking met componist Carlos Micháns.

 


Concerten in 2019 van Nederlands Kamermuziek Ensemble