Ensemble

Het Melisma Saxophone Quartet is één van de meest ambitieuze en veelbelovende kamermuziek formaties van haar generatie. Dat het kwartet uit vier verschillende nationaliteiten bestaat heeft ervoor gezorgd dat de groep zich heeft ontwikkeld tot eentje met een eigen, unieke, muzikale taal.

Sinds haar bestaan in 2009 heeft Melisma concerten gegeven bij vele kamermuziek series en werd zij uitgenodigd op verschillende Europese festival waaronder het 1e Bachfestival te Dordrecht, het Davos Festival (Zwitserland) en het Grieg in Bergen Festival (Noorwegen). Concerten werden regelmatig live opgenomen vanuit o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Schouwburg Rotterdam, Tivoli Utrecht en uitgezonden door o.a. de Nederlandse radio4, de Zwitserse radio SRF2 en de Mexicaanse IMER. In 2015 gaf het kwartet concerten door China in o.a. National Center of Performing Arts te Beijing, Shenzhen Concert Hall, Guangzhou Opera House. In 2016 toerden zij door Mexico en in 2018 volgde nogmaals een tour door China.

In mei 2011 werd Melisma uitgenodigd om deel te nemen aan de 7e Osaka ‘International Chamber Music Competition’ te Japan als eerste Nederlandse ensemble ooit; één van ’s werelds belangrijkste kamermuziek-competities. Niet alleen bereikten zij de finale, maar ontvingen daar ook eervolle vermeldingen. 

Melisma haar debuut cd kwam uit in 2015 bij het Deense Gateway Music.


Concerten in 2019 van Melisma Saxofoonkwartet