Ensemble

Muziek is een essentieel onderdeel binnen het curriculum van de International School of Amsterdam. Elke leerling van jong tot oud krijgt minstens één uur per week muziekles. Fabián Galli en Aideen Nolan, muziekdocenten van de Lower School, zochten jarenlang naar methodes om het beste uit hun leerlingen te halen. Ze reisden de wereld over om cursussen te volgen en kwamen uiteindelijk in contact met Walt Hampton, die in de Verenigde Staten met veel succes het marimbaspelen tijdens schoolmuzieklessen introduceerde.
Fabián bracht Tom Bourne, een marimbabouwer naar de International School of Amsterdam die samen met een personeelslid aan de slag ging om eigen marimba’s te maken. Daarnaast werden er marimba’s aangeschaft en Fabián’s muzieklokaal was compleet. De school bezit momenteel 18 marimba’s en de meeste daarvan zijn diatonische marimba’s die vergelijkbaar zijn met exemplaren uit Afrika. Deze instrumenten lenen zich dan ook perfect voor vrolijke, op herhalingen gebaseerde muziek met Afrikaanse roots.

ISA Marimba
Het marimbaspelen tijdens de muzieklessen viel zo in de smaak, dat er buiten de muzieklessen om ook marimba ensembles werden opgericht voor de leerlingen die er niet genoeg van konden krijgen. De groep die tijdens het Grachtenfestival optreedt is een mix van 3 verschillende marimba ensembles en bestaat uit leerlingen met een leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. Een of twee keer per week wordt er na school of tijdens de lunchpauze geoefend.

Marimba Mania
Ook bij ouders en personeel ontstond er een behoefte om marimba te spelen. De eerste groep voor volwassenen werd in 2015 opgericht.

Fabián Galli is de leider van beide groepen, aangevuld met begeleiding en aanvullende lessen van Maikel Claessens, de naschoolse marimba docent van de International School of Amsterdam. Momenteel zijn er op de gehele International School zo’n 75 leerlingen en volwassenen die lid zijn van een marimba ensemble.


Concerts in 2018 of Marimba Groups International School of Amsterdam