Ensemble

Het Marigold pianokwartet is een bijzonder nieuw ensemble gevormd door vier musici met een rijke kamermuziek achtergrond: Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello). Het kwartet staat voor een gepassioneerde en oprechte aanpak van het pianokwartet repertoire in alle stijlperiodes, met een nadruk op de communicatie en dialoog.

Ruña volgde haar studie aan het conservatorium van Amsterdam bij Coosje Wijzenbeek, Vera Beths en Shunske Sato. Ze behaalde haar masterdiploma in september 2018 met de onderscheiding cum laude. In 2016 ontving Ruña de vioolbeurs van het Kersjesfonds.

Connie studeert momenteel voor haar Masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa. Voorheen studeerde ze aan de Royal Academy of Music en de Royal College of Music in Londen, waar ze haar Bachelor afsloot met onderscheiding. Ook won ze de RCM Viola Prize.

Kalle studeerde bij Jeroen den Herder, Jelena Očić, Dmitri Ferschtman en Reinhard Latzko aan de Conservatoria van Amsterdam en Wenen. Hij won prijzen tijdens het Prinses Christina Concours, de III Elsky Competition Minsk en de 12th International Competition for Young Musicians ‘Ferdo Livadic’ in Samobor, Kroatië.

Mengjie vormde na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn het succesvolle Amatis Trio, met wie hij concerten heeft gegeven in de meest prestigieuze zalen over de hele wereld, zoals o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall Londen, de Elbphilharmonie Hamburg en Konzerthaus Berlijn. Hij werd benoemd tot BBC New Generation Artist en ECHO Rising Stars en was winnaar van de Fellowship Award van de Borletti-Buitoni Trust en de Kersjesprijs.

 
  
 

Concerts in 2022 of Marigold Kwartet