Ensemble

Anuschka Pedano (17 jaar)  – altviool

Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Bruch, wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft.
Anuschka heeft meegedaan aan diverse (internationale) concoursen en mooie prijzen gewonnen. O.a. won zij in 2015 het Britten Altvioolconcours en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouwconcours. In het najaar van 2015 won zij bij het internationale concours “Concours Européen pour Jeunes Solistes” de eerste prijs en de extra prijs: “Prix Marie-Christine Cid-Diaz”In November 2016 won zij de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award. Begin 2017 behaalde zij bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam de eerste prijs.
Ervaring in de kamermuziek heeft Anuschka opgedaan in het Gióvani Kwartet, dat werd ondersteund door de Zeister Muziekdagen en gecoacht door Alexander Pavlovsky van het Jerusalem Kwartet. Anuschka is momenteel aanvoerster van de altviolen in het YTO onder leiding van Michael Zemtsov.


Sinds september 2016 maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich met wie zij soleert in Europa, Amerika en Azië. Begin 2018 heeft zij samen met de LGT Young Soloists de CD “nordic dream” opgenomen onder het RCA Red Seal label van Sony Music, waarop zij soleert met Serenade for viola and string orchestra van Edvard Bræin.
Anuschka is regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals: het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Spivakov festival in Moskou.
Zij heeft gesoleerd met de Koninklijke Marinierskapel in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met Domestica Rotterdam naar aanleiding van haar behaalde prijs bij het Prinses Christina Concours en in februari 2018 soleerde zij samen met de Russische violist Nikita Boriso-Glebsky met Sinfonia Rotterdam olv Conrad van Alphen.
Zij volgde masterclasses o.a. bij Michael Kugel, Jürgen Kussmaul, Sven Arne Tepl, Alexander Pavlovsky, Orfeo Mandozzi en de leden van het Zemtsov altvioolkwartet.


In oktober 2017 was zij samen met haar zus, Maria Pedano, te gast in het televisieprogramma Podium Witteman.
Anuschka bespeelt een Franse altviool gebouwd door Gand & Bernadel Freres (Parijs, 1877)  haar ter beschikking  gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Maria Eugenia Pedano(2003) raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Hans Roerade.


Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Sindsdien heeft ze vele mooie optredens mogen verzorgen. Onder andere tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 samen met Johan Wiersma en Emma van Schadewijk en tijdens de Max Proms onder begeleiding van het Metropole orkest.

Begin 2015 won zij de hoboprijs en de Govert van Wijn Muziekprijs tijdens de Maassluise Muziekweek. In de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2016 won zij de eerste prijs en tijdens de landelijke finale van dit concours won zij de tweede prijs en de Ruud van der Meer prijs. In  2017 won zij tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam de Bunschoter Jonger Talent Prijs en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Begin 2018 won zij de eerste prijs tijdens het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians” in Moskou. 
In 2016 soleerde zij met de Philharmonie Zuidholland naar aanleiding van haar behaalde prijs in Maastricht en was zij uitgenodigd door Prinses Christina in Italië en door de Nederlandse Ambassade in Zürich om daar in samenwerking met het Prinses Christina Concours concerten te geven.

Maria heeft gespeeld tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel” en het Spivakovfestival in Moskou. In 2017 maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.
Naast hobospelen zingt Maria ook heel graag en volgt zij sinds twee jaar zanglessen bij Sarah Barrett. Ze heeft meegedaan aan musicalproducties zoals bijvoorbeeld  “Moeder ik wil bij de Revue” van Joop van de Ende. In 2016 won zij het Concours de la Chanson Alliance Française. Naar aanleiding van deze prijs heeft zij in 2016 opgetreden in Parijs.
Ook was zij in 2016 en 2017 een paar maal te gast in het televisieprogramma Podium Witteman.
Maria zit momenteel in de derde klas van het Erasmuscollege in Zoetermeer en volgt nog steeds met veel plezier hobolessen bij Hans Roerade.
 


Concerten in 2018 van Maria & Anuschka Pedano