Ensemble

Maat Saxophone Quartet is een Nederlands/Portugees ensemble, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Ze hebben de meest prestigieuze klassieke muziekwedstrijd in Portugal “Prémio Jovens Músicos” gewonnen (2018), en zijn winnaars van de Dutch Classical Talent Award in 2022.

Sinds hun debuut is Maat geïnteresseerd om aan nieuwe muziek te werken en samen te werken met componisten. Het ensemble heeft meer dan 10 nieuwe stukken die voor hen zijn gecomponeerd, bij componisten als Nuno Lobo, Arnold Marinissen of Kaveh Vares. Maat neemt ook deel aan NSKA - Dutch String Quartet Academy - waar het ensemble onder leiding van Marc Danel het traditionele strijkkwartet repertoire bewerkt.

In april 2020 hebben ze hun eerste CD 'Ciudades' uitgebracht. Volgens Luister Magazine 'kunnen we kort zijn over het spel van Maat: veelbelovend, duivels goed en hemels aanstekelijk in alle werken.' In het seizoen 2022/2023 produceert Maat samen met AYA Dans-theatergezelschap en choreograaf Wies Bloemen de voorstelling voor kinderen WILD 6+, met originele composities van de Iraanse componist Kaveh Vares. Parallel toert Maat samen met Jeunesse Musik Erleben door Oostenrijk als onderdeel van de Triolino-productie. In 2023 brengt Maat hun tweede cd Renascer uit met de Portugese gitarist António Carlos Costa, op traditionele Fado-muziek en hedendaagse muziek. In het seizoen 2023/2024 presenteert Maat hun eigen productie “No one is too small" over het thema klimaatverandering. De muziek is volledig in opdracht geschreven en Maat werkt samen met componist Camiel Jansen, regisseur Hanneke Last en lichtontwerper Wilfred Loopstra. 

Daniel Ferreira – sopraan saxofoon
Catarina Gomes – alt saxofoon
Pedro Silva – tenor saxofoon
Mafalda Oliveira – bariton saxofoon

www.maatsaxquartet.com