Ensemble

MAAT Saxofoonkwartet

MAAT Saxofoonkwartet is een jong en ambiteus ensemble dat is opgericht in 2017 in Amsterdam en Tilburg. Het ensemble trad op in zalen als Willem Twee Toonzaal in 's-Hertogenbosch, het Cenakel in Tilburg en het "Grande Auditório" van het Conservatorium Coimbra in Portugal. Het kwartet bestaat uit vier bijzondere musici, allen afkomstig uit Portugal. De drijfveer van de musici om het kwartet te vormen kwam voort uit de grote wens en passie om samen muziek te maken.  

In 2018 was het MAAT Saxofoonkwartet finalist van het Willem Twee Kamermuziek Concours in 's-Hertogenbosch. In hetzelfde jaar won het kwartet de 1e prijs tijdens het   “Prémio Jovens Músicos” in Portugal. De vier saxofonisten studeren allen bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam en krijgen als kwartet les van zowel António José Pereira als Bornkamp. Ook werkten ze samen met Ties Mellema, Nuno Pinto, Ricardo Silva en Willem van Merwijk. Het kwartet werkt regelmatig samen met jonge componisten, om zo de ontwikkeling van het saxofoonkwartet-repertoire te promoten. 

De musici van het MAAT Saxofoonkwartet hebben de wens om zowel Portugese als Nederlandse muziek naar hun publiek te brengen, waarbij ze streven een artistieke en culturele connectie te maken middels de muziek.  

Daniel Ferreira – sopraan saxofoon
Catarina Gomes – alt saxofoon
Pedro Silva – tenor saxofoon
Mafalda Oliveira – bariton saxofoon

www.maatsaxquartet.com