Ensemble

Wij zijn acht musici. Onze muziek is warmbloedig en een tikje obsessief. We werken nauw samen met componisten met wie we ons verwant voelen, schrijven zelf, en zijn voortdurend op zoek naar muziek van zielsverwanten. Wanneer nodig passen we ons die muziek als kleermakers om het lijf. Lunatree staat onder leiding van componist/slagwerker Arnold Marinissen.

 

In de afgelopen vijf jaar brachten we onder de naam Lunapark drie cds uit, waarvan de laatste, met voor ons geschreven werk van Frederic Rzewski, wereldwijd lovende recensies ontving. We speelden overal in Nederland, en tourden naar ondermeer Italië, Duitsland, Frankrijk en België.

 

Voor het komend seizoen kijken we uit naar concerten in ondermeer New York, tweemaal in het Concertgebouw Amsterdam, op het Wonderfeel Festival, in After Sunset Schiermonnikoog, in het Grachtenfestival Amsterdam en Gaudeamus Muziekweek met nieuw werk van Luke Deane, in November Music met trompettist Ambrose Akinmusire, en in het Cross-Linx festival in een samenwerking met Son Lux.

 

Lunatree: Jennifer Claire van der Hart, sopraan Fanny Alofs, alt/mezzosopraan Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet Arnold Marinissen, slagwerk & leiding Toon Bierman, piano Janneke van Prooijen, viool Bence Huszar, cello


Concerts in 2015 of Lunatree

2015 | 3 Cars