Ensemble

Libero Strijkorkest is het frisse initiatief van een groep jonge musici in Nederland en werd in 2016 opgericht.

Meer dan een orkest voelt Libero als een grote kamermuziekgroep, waarin iedereen onmisbaar is. De culturele diversiteit van de groep en de combinatie van zeer verschillende persoonlijkheden die allemaal een essentiële rol spelen in hun uitvoeringen is iets dat Libero definieert en doet opvallen.

Hun unieke energie en specifieke stijl om een ​​deel van hun programma uit het hoofd uit te voeren, bereiken hun publiek intiemer en stellen hen in staat een unieke band op het podium te vormen, die afhankelijk is van elkaar vertrouwen en leren om hun ogen, oren en lichaamstaal te gebruiken om te communiceren zowel met elkaar als met het publiek, waardoor de ervaring directer, emotioneler en levendiger wordt.

De afgelopen vijf jaar is het strijkorkest sterk gegroeid in kwaliteit en ambitie. Het hoogtepunt van hun seizoen 2021 was de opname van hun eerste album in mei, waar ze hun eigen unieke versie van The Four Seasons van Vivaldi tot leven brengen met vier verschillende solisten van het ensemble. Ook namen Piazzolla's Four Seasons op met violiste Sarah Kapustin .

 

liberostrijkorkest.com/nl/home/
 

Concerts in 2021 of Libero Strijkorkest