Ensemble

Het Keuris Quartet is een fonkelnieuw saxofoonkwartet dat zijn thuisbasis in Amsterdam heeft. De leden zijn allen (oud-) studenten van Arno Bornkamp. Ondanks dat zij uit verschillende delen van de wereld afkomstig zijn, worden zij in het kwartet verenigd door hun liefde voor hedendaagse muziek. Het kwartet is vernoemd naar de Nederlandse componist Tristan Keuris. Hij is namelijk verantwoordelijk voor twee hoogtepunten in het hedendaagse saxofoonkwartetrepertoire. Het repertoire van het kwartet bestaat uit composities van onder anderen: Tristan Keuris, Thierry Escaich en Iannis Xenakis.

Het Keuris Quartet werkt graag nauw samen met componisten. Hun uitvoering van de twee nieuwe werken van Igor Iofe en Said Gani in het Composers Festival Amsterdam 2013 was opmerkelijk te noemen.

De leden van het kwartet zijn prijswinnaars op nationale en internationale competities in Nederland, Rusland, Frankrijk, België, Italië en Argentinië. In 2015 won het kwartet de Eerste prijs tijdens de Strasbourg International Saxophone Quartet Competition. 

keurisquartet.com