Ensemble

In het JeugdOrkest Nederland (JON) spelen ongeveer 85 getalenteerde jongeren tussen de 14 en 20 jaar, afkomstig uit het gehele land. Zij delen passie en flair, enthousiasme en lef. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek.

Het JON is voor Nederland een belangrijke leerschool voor orkestspel. Vanaf de oprichting in 1959 door dirigent Ru Sevenhuysen staat bij het JON het samen muziek maken op hoog niveau voorop. In de repetitieperiodes wordt enthousiast gewerkt aan een volwaardig en uitdagend concertprogramma. Er is veel aandacht voor techniek, repertoire, interpretatie en stijl. De jongeren krijgen bij het JON de optimale mogelijkheden om zich verder te ontplooien. De verworven muzikale bagage nemen ze weer mee naar de andere orkesten en ensembles waarin ze spelen.  

Het JON is voor veel leden een stimulans om voor een toekomst als beroepsmusicus te kiezen. Maar ook voor degenen die een andere stap ambiëren, is het JON een fantastisch orkest om in te spelen.

Het JON en het NJO vormen samen de Nationale JeugdOrkesten Nederland:

dé plek voor talentontwikkeling op topniveau!

www.jeugdorkest.nl/