Ensemble

De gedeelde passie voor improvisatie, klassieke muziek, goed gezelschap en absurde humor, deed Vincent Houdijk en Rogier Telderman besluiten om Houdijk-Telderman op te richten: een piano-vibrafoon duo waarvoor zij beiden composities schrijven, en samen onderzoek doen naar de klankcombinaties vanuit deze twee instrumenten. De muziek van Houdijk-Telderman vormt een authentiek, nieuw en fris geluid die haar oorsprong vindt zowel in de jazztradities als de klassieke muziek. Juist vanwege de bijzondere instrumenten en persoonlijkheden zal dit duo uw muzikale visie 'Ondersteboven' werpen. De muziek vertoont gelijkenissen met Einaudi, Glass, minimal music, filmmuziek, lyrische songs, jazz improvisaties en hedendaagse composities. Maar het is iets anders: Nieuw, avontuurlijk, intrigerend, tijdloos, met humor, betoverend! Benieuwd?

" Naast een fluweelzachte uitvoering van ‘Intimate Moments’, het openingsnummer van Houdijks veelgeprezen debuut-cd ‘15’, speelde dit duo stukken waarin ze de glans van hun instrumenten ten volle uitbuitten. Al wisten ze van wanten op hoge snelheid, juist in de zachte passages maakten ze indruk, daarin bloeide de muziek op in volle glorie. " - René van Peer, Brabants Dagblad

Bekijk hun website en wordt op de hoogte gehouden van concerten van Houdijk-Telderman en het laatste nieuws omtrent hun debuutalbum, dat deze zomer opgenomen wordt. Met gastbijdragen van Amik Guerra (trompet) en Oene van Geel (viola). Houdijk-Telderman speelde gedurende hun 1-jarig bestaan al op podia als het Muziekgebouw Eindhoven, Paradox Tilburg, Bethanienklooster, het Energiehuis en de Azijnfabriek.

www.houdijk-telderman.com

Concerten in 2014 van Houdijk - Telderman