Ensemble

Hiedra bestaat uit de Spaanse zangeres Paloma Lázaro Arteaga en de Nederlandse gitarist Johan Timmermans. Samen herontdekken en herinterpreteren ze traditionele en volksgeoriënteerde muziek uit Spanje en Latijns-Amerika, vermengd met Arabische en Indiaanse invloeden. Word meegenomen op een muzikale reis van warme en exotische klanken, gebracht in een intieme en intense setting voor stem en gitaar.

Hiedra betekent hedera of klimop: klimop die in de knoop raakt, oude klimop die ontspruit in een vergeten hoek, klimop van mijn terras, van grootmoeders en zomers, klimop die klimt als muziek, snaren en vingers, stilte en stem. Klimop die door de eeuwen reist en wortel schiet in onze handen. Dit is muziek van voorouders.

Paloma Lázaro Arteaga studeert momenteel jazzzang aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg, na jaren klassieke zang, klassieke piano en vrije improvisatie in Spanje te hebben gestudeerd. Ze heeft een uniek geluid ontwikkeld door haar Spaanse roots en haar jazz- en klassieke kennis te combineren.

Johan Timmermans studeerde in 2019 af als klassiek gitarist aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg en is sindsdien als muzikant actief in allerlei artistieke projecten. Deze variëren van klassieke en wereldmuziekensembles tot solo-optredens, interdisciplinaire projecten en zelfs bas spelen in een lokale reggaeband.

www.palomarteaga.com jgtimmermans.wixsite.com/johanmusic

Concerten in 2021 van Hiedra