Ensemble

Al sinds hun conservatoriumtijd spelen Emilio Saura Jim nez, Niels Verbeek, Antonio Gutiérrez Rubio en Niek KleinJan samen in ensemble- en orkestverband. Sinds 2018 zijn de krachten in een muzikaal collectief gebundeld en is de naam Havelok gevestigd. Met studies gevolgd in Brussel, Murcia, Barcelona, Rotterdam, Detmold en Zwolle, opgedane ervaring bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, BBC Concert Orchestra, Nationale Opera, de Lion King musical en nog vele andere gezelschappen en wereldwijd gegeven masterclasses en solorecitals, is er binnen het ensemble veel expertise en ervaring.

Havelok is een vrijzinnige, veelbelovende speler in het rijke Nederlandse ensemblelandschap. Vanuit een basis van eigentijdse muziek trachten ze een breeder veld te bespelen. De concertprogramma’s zijn verrassend, toegankelijk, virtuoos, en vaak ook beïnvloed door wereldmuziek, minimalisme, groovy ritmes en elektronica. Er wordt gretig gezocht naar verdieping en verbreding van het repertoire door samenwerking te zoeken met andere kunstvormen/gezelschappen en het initiëren van opdrachtcomposities. Ook muziek van bekende werken voor solo piano wordt door Havelok gearrangeerd en ten gehore gebracht om zo de veelzijdigheid van slagwerk te etaleren.

Havelok voelt zich geroepen om slagwerk bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Interactie met het publiek door middel van een op maat gemaakte concertquiz, bodypercussion of andere tamtam is bij concerten niet ongebruikelijk.

havelok.nl
 

Concerten in 2022 van Havelok