Ensemble

Francisca Portugal (1998, Portugal) en Natálie Kulina (1996, Tsjechië), gebaseerd in Den Haag, spelen al sinds 2017, toen zij elkaar op het Conservatorium van Amsterdam ontmoetten, als Grimm Duette, en ook als een sterk team in vele grotere kamermuziek- en orkestprojecten. Natalie werkt momenteel als kamermusicus en leider in hedendaagse en elektronische muziek en interdisciplinaire projecten. Francisca werkt als eerste viool in het Residentie Orkest in Den Haag.

Daarom heeft het duo een aantal bekende virtuoze meesterwerken of zelfs grote symfonische werken gearrangeerd voor twee violen, om de muziek waar zij van houden bij hun publiek te brengen met behulp van hun eigen vertaling en muzikale taal, volgens hun sterktes als individuele spelers en als ensemble.

Zij hebben sindsdien ook recitals gegeven in concertzalen in Nederland (laatst in het Muziekgebouw Eindhoven en de Oosterkerk in Amsterdam) en Tsjechië. In februari 2022 waren zij finalisten in het Grachtenfestival Concours en in de herfst van 2022 zullen zij een debuut maken als solisten met kamerorkesten in Spanje (Vigo 430).

Beide leden zijn een volbrachte musicus met diverse achtergronden, interesses, en kwaliteiten; zij zijn nooit bang om hun verschillen te onderzoeken om een engagerend programma te creëren, ongeacht het muzikale genre of de historische tijd, zoekende naar de vergeten schatten in het culturele erfgoed van hun landen, met behulp van componisten, theatermakers, of geïnspireerd door hun gedeelde passie, literatuur.

     

Concerten in 2022 tot en met 2023 van Grimm Duette

2023 | Grimm Duette