Ensemble

Het GoYa Quartet werd geboren in 2014 en wordt gevormd door Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Saeko Oguma en Honorine Schaeffer.
Deze vier musici uit respectievelijk België, Cuba, Japan en Frankrijk hebben elkaar gevonden in het orkest waarin ze spelen; het Koninklijk Concertgebouworkest, en hebben nauwe banden gesmeed op basis van muzikale affiniteit en diepe vriendschap.
Hun samenwerking heeft voor hen in zeer korte tijd geweldige kansen opgeleverd: het GoYa Quartet heeft al vele concerten gegeven in Nederland en België, waaronder in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam of het Muziekgebouw aan ‘t Ij. In april 2016 gingen ze ook op hun eerste tournee door Letland, Estland en Litouwen.
Na de prestigieuze Prix de Salon 2015 te hebben gewonnen, toegekend door het bedrijfsnetwerk van het Koninklijk Concertgebouworkest, kon het GoYa Quartet opnames maken van twee live uitvoeringen van alle Brahms en Schumann strijkkwartetten.
Hun repertoire is zeer divers, variërend van Haydn en Schubert tot Ravel en Bartók. 
Bovendien speelt het ensemble graag in combinatie met andere instrumenten. In mei 2016 werd hun eerste CD uitgebracht, opgenomen in samenwerking met contrabassoonist Simon Van Holen, met muziek van Krommer, Olthuis en Français. In maart 2019 trad het kwartet op met de Concertgebouworkest solo klarinettist Calogero Palermo in Italië.
In oktober 2019 werd het GoYa Quartet uitgenodigd voor het Quartz Internationaal Strijkkwartet Festival in België, waar ze onder anderen het Mendelssohn Octet hebben uitgevoerd met het Danel Quartet. In november 2020 speelden ze het Beethoven kwartet op.18, nr. 1 tijdens het Beethoven Online Festival georganiseerd door het Concertgebouw in Amsterdam.

www.goyaquartetamsterdam.com/
 

Concerten in 2022 van GoYa Quartet