Ensemble

Sinds Gita Buhari haar eerste nummer ‘Mariama’ deelde in 2018, staat ze op de radar. Met voorprogramma's voor Andreya Triana, OSHUN en optredens op festivals als Grasnapolsky, Valkhof Festival en Oerol bevestigde ze dat de aandacht die ze kreeg welverdiend was. Midden in de pandemie bracht ze haar debuut-EP 'Queen of Nothing' uit en ontving niets dan lof voor haar unieke mix van organische en elektronische elementen en was te zien in tijdschriften als Vogue en ELLE, maar ook met livesessies bij Paradiso en 3FM. De band is bezig met het vervolg op hun debuut-EP en het belooft muzikaal een volgende stap te zetten. Gita combineert elementen van triphop, shoegaze en soul. Ze is een waar karakter dat graag hokjes doorbreekt en dat is precies wat ze van plan is met haar volgende EP. 

Als aanvulling op de frisse klanken van de EP creëerde de band een betoverende AV-show in samenwerking met beeldend kunstenaar Anke Sondi (Sandberg Instituut) en creative director Jan Hürxkens (Studio Overlab). 

Gita Buhari's nieuwe EP 'Blood Lily' is vanaf 17 juni te streamen. Haar nieuwe single 'I Used To Blame Others' is nu uit.

 

Concerten in 2022 van Gita Buhari

2022 | Gita Buhari