Ensemble

Het Piano Kwintet van pianist Seán Morgan-Rooney bestaat uit jonge gedreven topmusici die allen hard aan de weg timmeren. 
De Ierse pianist Seán kreeg verschillende prijzen voor zijn spel. Als tiener was Seán pianofinalist van het BBC Concours Young Musician van het jaar. Hij ontving een Young Musicians' Platform Award van BBC Northern Ireland/Arts Council of Northern Ireland en hij was winnaar van de Royal Academy of Music's Else Cross Prize voor hedendaagse muziek. Hij was laureaat van de Dutch Classical Talent Award waardoor hij een tour heeft gemaakt langs de belangrijkste concertzalen van Nederland.


Violist Ernst Jan Vos is momenteel academist bij het WDR Sinfonieorchester in Keulen. Daarnaast is Ernst Jan een veelgevraagd violist in orkesten en ensembles.
In juni 2020 studeerde Ernst Jan af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. 

Violiste Marlene Dijkstra speelde o.a. met het European Union Youth Orchestra en was in 2019/2020 academist bij het Koninklijk Concertgebouworkest in 2019/2020. Tegenwoordig speelt ze veelal in verschillende orkesten en ensembles. 

Altvioliste Connie Pharoah studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa.
Connie speelt geregeld met het BBC Symphony Orchestra, Fidelio Orchestra en London Octave Ensemble. Daarnaast is zij oprichter van 'Seida Strings'.

Cellist Kalle de Bie is een veelzijdig musicus. Hij heeft een grote passie voor kamermuziek maar speelt ook graag solo of in een orkest.
In oktober 2016 kreeg Kalle tijdens het Nationaal Cello Concours te Amsterdam de Start-in Splendorprijs en won daarmee een avond carte blanche in Splendor Amsterdam.

Als kwintet bundelen deze musici hun muzikale krachten in de pianokwintetten van o.a. Liszt en Schumann.www.seanmorganrooney.com/

Concerten in 2022 van GF Lanceert: Seán Morgan-Rooney Piano Kwintet