Ensemble

Het strijkersensemble de Fancy Fiddlers bestaat uit viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar onder supervisie van de Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.De jonge violisten komen uit het hele land wekelijks naar Hilversum voor hun individuele lessen. Daarnaast wordt iedere zaterdag samen met celloleerlingen van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam intensief kamermuziek gestudeerd in verschillende bezettingen onder de gemeenschappelijke noemer Fancy Fiddlers.

Het ensemble ontstond in 1984 toen er een uitwisseling werd georganiseerd met Hongarije. Sindsdien treden de Fancy Fiddlers veelvuldig op bij zeer diverse gelegenheden en op zeer diverse Nederlandse concertpodia, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, maar ook op podia door heel Europa tot zelfs in China. Tijdens hun concerten spelen de Fancy Fiddlers solistisch werk tot en met werken voor strijkorkest. De concerten zijn met name bedoeld om de jonge muziektalenten zoveel mogelijk podiumervaring op te laten doen.
Uit de Fancy Fiddlers zijn al vele solisten en ensembles voortgekomen die hun weg naar de internationale podia hebben gevonden.

Uit de concertopbrengsten, uit bijdragen van de Fancy Fiddlers-Vrienden en uit giften van fondsen en sponsoren worden extra studiekosten betaald voor cursussen en masterclasses in binnen- en buitenland, die nodig zijn om deze jonge mensen een kans te geven hun grote talent te ontplooien temidden van een groot, internationaal aanbod.

www.fancyfiddlers.nl/