Ensemble

Angstaanjagend verfijnde symfonische composities en een unieke combinatie van instrumenten. De Haagse band Eskina roept een ervaring op die in stijl varieert van de minimalistische Philip Glass tot de Britse alt rock titanen Radiohead. Onder leiding van gitarist en componist Merel van Hoek word je middels compleet instrumentale muziek meegenomen naar werelden van schaduwrijke bossen en intieme hardvuren.

In 2018 bereikten ze de kwartfinales van De Grote Prijs Van Nederland waar ze het publiek en de jury verraste met hun hartverwarmende, soulvolle, esthetiek die zowel pop als neoklassieke genres laat samensmelten.

Hun eerste single 'At The End Of The Sea' werd in 2017 uitgebracht door het gerenommeerde Amerikaanse platenlabel Candyrat Records. Eskina verkent de speelruimte van klassiek naar pop door strijkers en gitaar te mengen met evocatieve elektronica. Deze kenmerkende combinatie vormde tevens de basis van hun volgende album: 'We Were the Moon', een samenwerking met gastartiest Maarten Vos. ‘We Were The Moon’ zal worden uitgebracht in samenwerking met Challenge Records in oktober 2021.

Line-up:

Merel van Hoek (gitaar/composities) Kellen McDaniel (altviool)
Berber Heerema (cello)
Joop de Graaf (bas)
Mischa Porte (drums)


Concerts in 2021 of Eskina

2021 | Eskina