Ensemble

Ensemble Tamuz werd in 2017 in Berlijn opgericht. Aan de hand van originele partituren en historische documenten trachten de leden van het ensemble tot een zo getrouw mogelijke interpretatie te komen, gebaseerd op de ideeën van de componisten, ook al betekent dit afstand nemen van de moderne concertzaal en opnamepraktijk. Hoe werd muziek gespeeld in de achttiende en negentiende eeuw en is het mogelijk om in de twintigste eeuw verloren gegane expressiemiddelen te herontdekken? Tamuz werkt aan een zeer divers repertoire, waaronder de "Kunst der Fuge" van Johann Sebastian Bach, de strijkkwintetten van Schubert, Onslow en Boccherini, de liederen van Beethoven en aria's van Mozart. De leden van Tamuz behoren tot enkele van de grote Europese ensembles (het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noga Quartet, de Akademie für Alte Musik, enz.) en hebben een langdurige interesse in oude muziek gespeeld op historische instrumenten.

Komend seizoen heeft Tamuz een residency in het Centro di musica antica Ghislieri in Pavia, Italië. Door opdrachtwerken te geven aan jonge componisten, zoekt Tamuz ook verbanden tussen de muziek van de afgelopen eeuwen en de muziek van nu. 

Op het Grachtenfestival treedt het ensemble in triovorm op: Hed Yaron Meyerson (viool), Avishai Chameides (altviool) en Katharina Litschig (cello).


Concerts in 2021 of Ensemble Tamuz