Ensemble

Ensemble Mescolare bestaat uit saxofonisten Stephanie Francke & Ilse Bies en trombonisten Junior Huigen & Jesse van der Ham. Het kwartet is ontstaan nadat componist Jan-Peter de Graaff in 2015 een quadrupel-concert voor twee saxofoons, twee trombones en kamerorkest schreef. Tijdens dit project sprong de vonk over en is het ensemble de unieke combinatie van saxofoons en trombones verder gaan ontwikkelen. Ze speelden concerten op diverse locaties waaronder De Doelen, LantarenVenster (Rotterdam) en TivoliVredenburg (Utrecht). Ook waren ze in 2017 onderdeel van verschillende festivals waaronder Slide Factory en de NJO Muziekzomer.

Mescolare, Italiaans voor mengen, wil het publiek niet alleen kennis laten maken met het samensmelten van de sax en trombone maar ook met diverse muziekstijlen. Naast oude en klassieke muziek speelt het kwartet ook lichte en geïmproviseerde muziek. Componisten als Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Philippe Geiss, maar ook onze eigen Stephanie Francke staan regelmatig op het programma.

Naast het vernieuwen van hun eigen muziek werkt Ensemble Mescolare opnieuw met veel plezier samen met Jan-Peter de Graaff om nieuw repertoire te ontwikkelen waarbij ze de samenwerking aangaan met een jazz combo. In 2018 brengen ze een programma waarbij de raakvlakken tussen klassiek en jazz worden opgezocht en via nieuwe composities verbonden zullen worden.

www.ensemblemescolare.nl/

Concerts in 2018 of Ensemble Mescolare