Ensemble

Ensemble de Formule

Ensemble de Formule is een groep ambitieuze musici die bijzondere concertervaringen creëert met grenzeloze liefde voor muziek, samenspel en verwondering. Voor elke voorstelling wordt een uitgebreid concept gemaakt, gebaseerd op grondige analyse van het werk en verdieping in hun persoonlijke interpretatie. Door met artiesten uit een andere kunstdiscipline te werken creëert de Formule voor het publiek en zichzelf een nieuwe/frisse/openbarende kijk op het repertoire.

De Formule blijft de wereld ontdekken door zichzelf vragen te stellen en neemt de muziek graag onder de experimentele loep. Zo won de Formule de eerste prijs en de publieksprijs met een indrukwekkende performance bij de Grote Kamermuziek Prijs.

Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, succesvolle en jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Ze spelen niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen. Het leuke van een formule is dat de ingrediënten kunnen variëren, als de samenstelling maar juist is.

De Formule volgde lessen bij David Dolan, Francien Schatborn, David Kuyken, Caroline Palmer, Philippe Graffin, Rachel Roberts, Alexander Abajev, Anton Kernjak, Sven Arne Tepl, Borys Fedorov, Johannes Meissl, Anna Fedorova, leden van het Talich Quartet, het Eggner Trio en het Wiener Klaviertrio. De leden bespelen alle vijf instrumenten die zij bruikleen hebben gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Concerten in 2020 van Ensemble de Formule