Ensemble

Eline Welle en Eva Aukes studeerden allebei aan het Conservatorium van Amsterdam. Op hun eerste studiedag ontmoetten ze elkaar en het was muzikale liefde op het eerste gehoor. Sinds kort vormen ze nu een zang en gitaar duo. Hun repertoire bestaat onder andere uit barok muziek, Spaanse en romantische muziek. Ze maken ook graag uitstapjes naar lichter repertoire. 

Eva Aukes (1990) is een Nederlandse gitariste met een achtergrond in klassiek met invloeden van flamenco, Portugese fado, Zuid Amerikaans en moderne muziek. Eva studeerde in 2013 af als klassiek gitariste aan het Conservatorium van Amsterdam met het bijvak flamenco gitaar. Als solo gitarist speelt Eva klassiek/romantisch, barok en Zuid Amerikaans repertoire. Door haar brede muzikale interesses heeft Eva zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdig gitariste, met een voorliefde voor het overbrengen van het verhaal in de muziek, in welke vorm dan ook.

Mezzosopraan Eline Welle (1991) treedt op als solist in binnen- en buitenland en koestert passies voor kamermuziek, ensemblezang en lesgeven. Zo maakt ze onderdeel uit van de kernbezetting van het Nederlands Kamerkoor, is een begenadigd Liedzangeres en ze treed graag op met het Helios Trio. Vorig jaar vertolkte ze Conception (L’Heure Espagnole, Ravel) in het Grachtenfestival en was ze ook te zien als krekel en relmuis (Een lied voor de maan, Wantenaar) bij DNO / Opera Zuid. 

www.elinewelle.com/
 
 

Concerten in 2022 van Eline&Eva