Ensemble

Duo Zeffiretti is in 2019 opgezet door Maayan Licht (sopranist) en Guy Maori (Klavecinist). Dit duo specialiseert zich in historische uitvoering van muziek, zoals de 17e en 18e eeuwen. Hun naam verwijst naar een aria, gecomponeerd door Vivaldi, en betekent 'zachte briesjes'. In Februari 2020 won Duo Zeffiretti zowel de vakjury- als publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Maayan en Guy kregen als duo les van klavecinisten Menno van Delft, Kris Verhelst en Alessandro Piani en vocalisten Xenia Meijers en Emma Kirkby. Maayan en Guy studeren beiden - maar individueel, aan het masterprogramma Early Music aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Guy Maori (1992) is een Israelische klavecinist en (forte)pianist. In 2017 is Guy verhuisd naar Nederland. Guy was 8 jaar oud, toen hij begon met pianolessen van Natalia Blumenfeld aan de Israel Conservatory of Music en later ging hij naar de Thema Yellin High School of Arts. In 2016 behaalde Guy zijn Bachelor of Music diploma aan de Buchmann-Mehta School of Music in Tel Aviv onder begeleiding van professor Asaf Zohar. In 2018 promoveerde Guy als Master of Music aan het conservatorium van Amsterdam binnen piano performance begeleid door professor Naum Grubert. Tijdens zijn studie begon Guy's interesse in Early Music en startte hij zijn lessen klavecimbel door professor Johan Hofmann. Momenteel krijgt Guy Klavecimbelles van Menno van Grubert, Basso Continuo bij Kris Verhelst en fortepiano bij Olga Pashchenko. Guy speelt zowel als soloist als in verschillende ensembles. Guy won prijzen tijdens verschillende concoursen, speelde op vele muziekfestivals en was eerder te horen op de radio. Guy kreeg een Holland Scholarship en de America-Israel Cultural Foundation Scholarship. 

Maayan Licht (1993) is een sopranist en komt uit Israel. Maayan startte zijn zangstudie aan Conservatory opf Netanya bij professor en dirigente Mevrouw Vita Gurevich. In 2013-2015 studeerde Maayan Early Music aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Rita Dams. In juni 2018 is Maayan cum laude afgestudeerd voor zijn bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam onder begeleiding van Xenia Meijers, met wie hij nog steeds studeert. Maayan won de publieksprijs Aviv competion in 2015. In 2019 heeft Maayan door Nederland getourd met het Bachvereniging-orkest in de productie "Dangerous Liaisons", van Opera2Day. Ook dat jaar performde Maayan op de Operadagen Rotterdam in een productie van regisseur Krystian Lada en hij was onderdeel van The Fat Lady Opera, was finalist in de Cesti competitie. Afgelopen januari viel Maayan in voor countertenor Franco Fagioli in de opera Sigismondo van Rossini tijdens het Rara Opera Festival in Krakau. Maayan kreeg een studiebeurs van the America-Israel Cultural Foundation. 

 


Concerten in 2020 van Duo Zeffiretti