Ensemble

Harpspeler Michela Amici en mezzosopraan Elisa de Toffol delen de passie voor het uitvoeren van vroegbarok Italiaans repertoire en nieuwe muziek. Michela en Elisa zijn beiden afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze in 2018 voor het eerst samen optraden.

Michela behaalde haar harpdiploma en harpmaster cum laude aan het Conservatorium G. Rossini van Pesaro in Italië, en voltooide in 2018 een Master Specialisatie in "new audiences and innovation practices" aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze harp studeerde bij Ernestine Stoop en richtte zich op de hedendaagse muziekuitvoeringspraktijk en op het leiden van projecten. Ze speelt ook op de Italiaanse drierijige barokharp en is gespecialiseerd in historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk bij Christina Pluhar aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Michela is oprichter en artistiek leider van het hedendaagse muziek harp-sextet "Harp Sirens" en geeft regelmatig opdracht voor haar nieuwe werken voor harp, slagwerk en contrabastrio. Haar recente optredens zijn onder andere op internationale festivals als Dutch Harp Festival, Gaudeamus Muziekweek, Klangspuren Schwaz, Ravenna Festival, Opera Forward Festival, Dag in de Branding, Nieuwe Noten Amsterdam en de Nederlandse radio NPO4.

Elisa de Toffol behaalde haar Master of Music in zang oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze studeerde bij Noa Frenkel, Francesca Aspromonte, Rita Dams en Peter Kooij. Haar recente operavoorstellingen zijn onder meer King Lear van Merkies (Holland Opera, 2019); Handels Giulio Cesare in de rol van Cornelia (Codarts en Koninklijk Conservatorium, 2019); Purcell's Dido en Aeneas in de rol van Sorceress (Gouda/Woerden, 2019). In 2019 werd Elisa geselecteerd om op de Fringe op te treden voor het Oude Muziek festival in Utrecht en voor het MAFestival in Brugge met haar vocaal ensemble Kalaido. Bovendien voerde Elisa in 2019 het “Lamento d’Arianna” van Claudio Monteverdi uit voor het Nederlandse programma Podium Witteman op NPO2. Ze werkt regelmatig samen met het “Rosa Ensemble” door de rol van Destiny te vertolken in de rockopera Waanzee. Sinds 2020 is zij de Italiaanse zangcoach voor de zangers aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.


Concerten in 2021 van Duo Michela Amici & Elisa de Toffol