Ensemble

Duo Joris van den Berg & Martijn Willers

Joris van den Berg en Martijn Willers werkten voor het eerst samen in 2006, tijdens de voorbereiding voor het 1e Nationaal Celloconcours. Nadat het concours met een 1e prijs voor Joris werd afgesloten besloten de jonge musici samen te blijven werken.

Joris perfectioneerde zijn stijl met studies in Manchester en Keulen bij onder andere Ralph Kirshbaum, Gary Hoffman en Frans Helmerson. Hij wordt gekarakteriseerd als een ware artiest met een persoonlijke klank, een intelligente en warme muzikaliteit, een sterke overtuiging en een indrukwekkende beheersing van het instrument. Hij werkte samen met musici als Daniel Hope, Liza Ferschtman en Gary Hoffman in zalen zoals de kleine zaal van het Concertgebouw en de Wigmore Hall in Londen, en soleerde met onder andere het Residentie Orkest, Manchester Camerata en het Symfonieorkest van Vlaanderen.

Martijn studeerde in Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuijken. Als solist won hij in maart 2006 de SNS Reaal Fonds Masterclass Prijs in de Finale van het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Al tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in kamermuziek. In vele verschillende samenstellingen speelt hij uiteenlopend repertoire, zichzelf steeds verfijnend in de kunst van het samenspelen.

Samen speelden Joris van den Berg en Martijn Willers onder andere in het Concertgebouw, Amsterdam, Vredenburg, Utrecht en vele andere zalen in Nederland. In 2008 was het duo prijswinnaar bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach, Oostenrijk.

In oktober 2013 vond de release plaats van de eerste cd van het duo met de titel 'Dialogo', met cellosonates van Prokofiev en Britten en 'Grave' van Lutoslawski.

In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen, waren Joris en Martijn winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2014

In juni 2014 mocht het duo op tournee naar China, met 11 concerten in o.a. Peking en Shanghai.

In het zoeken naar de muzikale waarheid en de muziek tot het uiterste uitdiepen vinden Joris en Martijn in elkaar ideale collega’s. Met hun energieke en doorleefde concerten, spontaan maar doordacht spel en zichtbaar plezier in de muziek veroveren ze de harten van vele luisteraars.

www.martijnwillers.com/#!ensembles/ckiy

Concerts in 2014 of Duo Joris van den Berg & Martijn Willers