Ensemble

Dit duo wordt gevormd door twee talentvolle jonge kunstenaars die elkaar hebben gevonden in de flamenco-, klassieke- en jazz muziek: Jeff Heijne (flamenco gitaar) en Mauro Cottone (contrabas).

Jeff volgde een unieke bachelor en master op het Conservatorium van Amsterdam met als hoofdvakdocent flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, toerde door Spanje en heeft al verschillende optredens in prestigieuze Nederlandse concertzalen als het Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven, Ahoy en het Bimhuis gegeven. Onlangs heeft Jeff als één van de vijf winnaars de YAA-award 2018 (Young Artsupport Amsterdam) mogen ontvangen; een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en bijzondere kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst. Met het gewonnen geldbedrag heeft Jeff in eigen beheer de CD: ‘Reflejos del Alma’ gemaakt.
Intiem, gepassioneerd en oprecht. Het nieuwe album Reflejos del Alma, ook wel reflecties van de ziel, is een muzikale reis door de leefwereld van Jeff Heijne, een eigenzinnige gitarist die op zoek is de grenzen tussen flamenco en andere muziekstijlen te vervagen. In zijn zelfgeschreven en gearrangeerde composities vertelt hij over ingrijpende ervaringen die invloed hebben gehad op zijn ontwikkeling als persoon en als gitarist. Gewapend met de gitaar gaat hij de strijd aan met stereotyperingen, bestaande conventies en thema's als eenzaamheid, liefde en vluchten voor de realiteit.

Mauro Cottone is een contrabassist die momenteel in Nederland en Italië werkt. Geboren in 1992 in Palermo (Italië), begon hij op 5-jarige leeftijd met klassiek gitaar. In 2010 stapte hij over op de contrabas te spelen, en nam hij lessen bij "Open Jazz Club" en "Palermo jazz". Ook trad hij vanaf die tijd op met enkele van de grootste muzikanten uit Sicilië. Van 2011 tot 2013 studeerde hij klassiek contrabas aan het conservatorium "Vincenzo Bellini" in Palermo. In deze periode werkte en tourde hij ook in Italië en Turkije met het Balkanian muziekproject "Makarna Havasi". In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij werd toegelaten tot de afdeling jazz-contrabas van het Conservatorium van Amsterdam. Hij behaalde het bachelordiploma in 2017 en het masterdiploma in 2019. Hij nam albums op met: "Eleonora Strino quartet", "Old mountains", "Claudio Jr De Rosa Quartet", "Giovanni Cigui quartet", "Forest Light". Hij won de eerste prijs op Getxo Jazz Festival 2019 met het "Claudio Jr de Rosa Quartet", de derde prijs als solist bij de Vittoria jazzprijs 2017, de eerste prijs op het Prinses Christina Concours 2016 met Raquel Kurpershoek, de tweede prijs in de Leidse jazzprijs 2017 met het trio Marcio Philomena. Mauro trad op met artiesten als Dayna Stephens, Peter Bernstein, Ben van Gelder, Ben Wendel, Wayne Tucker, Ben Paterson, Michael Valeanu, Alessandro Presti, Francesco Ciniglio.

 

 

Concerten in 2020 van Duo Jeff Heijne & Mauro Cottone