Ensemble

Klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini zijn goede vrienden, ze houden echt van alles wat met muziek te maken heeft: het maken, ernaar luisteren, maar ook praten en erover nadenken. Ze voelen zich thuis op het gebied van kamermuziek en zijn actief nieuwsgierig naar het hedendaagse muzieklandschap. Deze gemeenschappelijke basis is de mijlpaal van Duo Ebano en de reden voor zijn voortdurende groei en ontwikkeling.

Duo Ebano is geen gewoon klarinet- en pianoduo: nieuwe muziek, elektronica, avontuurlijke programma's, en het mixen van genres bepalen hun identiteit. Het concept van hun Dutch Classical Talent Tour is het bewijs van hun bereidheid om het publiek te verrassen en te intrigeren met nieuwe klankcombinaties, uitgebreide opstelling en minder bekende muziek.

Hun album Blackbird (r)evolution, gepubliceerd in januari 2020, omvat een breed scala aan muziek. Met onverschrokkenheid, risico en nieuwsgierigheid tonen de twee muzikanten nieuwe muziek en standaardrepertoire, gedurfde experimenten en hoekstenen van de klarinet- en pianoliteratuur. Componisten die voor Duo Ebano schreven zijn naast Paolo zelf Luca Petracca, Bec Plexus, Rodney Sharman, Gerardo Gozzi en Boris Bezemer.

Meer samenwerking zal voortkomen uit het project 'Nieuwe noten', een 'Call for Scores' georganiseerd door het Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en November Music.

www.duoebano.com/home/   

Concerts in 2021 of Duo Ebano