Ensemble

Duo Cellousy, bestaande uit cellisten Berta García Sanz en Noam Staal, werd in 2019 opgericht in Zwolle. De samenwerking tussen deze jonge musici begon op het ArtEZ-conservatorium in Zwolle, waar ze beiden hun masteropleiding afrondden. In september 2016 richtten Staal en Sanz het strijkorkest Libero Strijkorkest op en sindsdien maken ze deel uit van de cellosectie. 

Het duo Cellousy treedt regelmatig op in verschillende steden in Nederland en dit jaar zullen ze hun tweede concerttour op de Canarische Eilanden maken, met concerten op Tenerife en La Palma. In 2019 gaven ze ook verschillende concerten als soloduo met orkest. Het ensemble is momenteel betrokken bij verschillende maatschappelijke projecten: sinds september 2019 geven ze concerten in tehuizen voor mensen met dementie en werken ze momenteel aan een multidisciplinair project voor asielzoekerscentra in Nederland.

Een van de belangrijkste doelen van dit jonge duo is om composities uit verschillende muzikale periodes en delen van de wereld te verkennen, waarbij ze het publiek in elk concert proberen te vervoeren via een dynamisch en gevarieerd programma. In juli 2020 maakten ze hun eerste professionele clip als duo, en afgelopen mei namen ze een cd op van de 8 seizoenen met Libero Strijkorkest en violist Sarah Kapustin.

 
  
 

Concerten in 2021 van Duo Cellousy

2021 | Duo Cellousy