Ensemble

Tim Brackman en Floor Le Coultre, individueel al jarenlang actief in de kamermuziek, ontdekten in 2019 het omvangrijke en boeiende repertoire voor twee (alt)violen. Hun exclusieve tour ‘Concert op het erf’ gaf het startsein voor hun ambassadeurschap van dit repertoire.

Tim Brackman, o.a. prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back, Trondheim International Chamber Music Competition, International Joseph Joachim Chamber Music Competition, maakt deel uit van het Brackman Trio en het Animato Kwartet waarmee hij o.a. de Kersjesprijs heeft gewonnen. Tim studeerde bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn mas-terdiploma behaalde. In 2020 was Tim ‘young artist in residence’ tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Naast uitvoerend musicus is Tim artistiek leider van Podium Eibergen.

Floor Le Coultre, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium met onderscheiding voor meeslepend spel, werd in 2011 benoemd tot Jong Muziektalent van het jaar. Floor heeft zich geëtaleerd als kamermusicus en speelt in meerdere vaste ensembles, waaronder ensemble 150, duo met pianist Maarten den Hengst, het Hermitage Kwartet en duo LeCoultre&VanHees. Verder is Floor veelgevraagd op Internationale festivals zoals Classic Con Brio en Stift festival en werkt ze als kamermusicus veel met ensembles als Ludwig en New European Ensemble.

Duo Brackman-LeCoultre speelde in zalen als het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg en de Stadsgehoorzaal Leiden en in verschillende programma’s op NPO Radio 4.

Beiden spelen op een viool die hen ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De aanschaf van de altvi-ool van Floor en de strijkstok van Tim is mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.

www.timbrackman.com/ www.floorlecoultre.nl      

Concerts in 2022 until 2023 of Duo Brackman Le Coultre